söndag 8 maj 2011

Betessläpp

Igår var Emil, Alma o jag tillsammans med Sofia, Wilma, Sixten o Tuva på betessläpp. Vi åkte alltså för att titta när korna springer ut i hagarna efter vintern i ladugården. Varken Sofia eller jag hade varit på en sån här tillställning tidigare, så vi trodde nog att detta inte kunde locka så många människor. Men tji fick vi. 1200 personer hade sökt sig till bondgården i Lerdala!!! Det kryllade av folk, och det var faktiskt svårt att komma intill för att se bra när korna sprang ut :) Det underbara vädret gjorde säkert sitt till, man vill ju bara vara ute och hitta på saker när det är så här härligt.

Tobbe håller på att förbereda för den kommande altanen på baksidan av vårt hus. Han har lånat en liten grävmaskin och jämnar till, flyttar stenar mm. Just nu längtar vi efter något att ställa fram bord och stolar på ute (jorden är inget alternartiv att ställa dem i).

På kvällen var vi hemma hos Sofia o Patrik o grillade. Så mysigt!! Wilma, Emil o Alma körde premiär-bad i vattenspridaren.

Kramar

3 kommentarer:

 1. OJ!
  Vi hade tänkt åka dit också, men det blev inte så - jag har aldrig varit på någon sån innan :)
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Och var det som ni hade tänkt er? Var korna ystra och hoppade omkring?

  SvaraRadera
 3. Carro, vet att det finns tillfälle denna helgen oxå, om du har lust att gå ;)

  Anna - Kan säga att det var en speciell upplevelse. Kossorna var nog lika förvånade som vi var över all uppståndelse :) Men visst de skuttade om kring och var busiga. Hörde om ett annat kosläpp där några kossor blivit så till sig att de hoppat över stängslet. Tur att de inte gjorde det hos oss :)

  SvaraRadera