måndag 23 augusti 2010

Astrid Lindgrens Värld

Vilka underbara dagar vi hade på Astrid Lindgrens Värld. Vi hade en otrolig tur med vädret. Bilresan dit var fylld med regn, men när vi kom fram till Vimmerby slutade det att regna. Vi hade uppehåll hela dagen. Att det inte var högsäsong märktes självklart på mängden besökare, det var inte knökatjockt, men heller inte folktomt - perfekt. Å fastän det inte var högsäsong var parkens alla skådespelare på plats - kanon. Men det var en sak som inte blev som vi tänkt oss: stackars lilla Wilma var sjuk. Hon hade varit sjuk några dagar innan, och tycktes vara på bättringsvägen. Men väl på plats på ALV, var hon inte så kaxig. Lilla gumman satt omstoppad i sulkyn - hon som sett fram emot detta så:( Dag 2 var hon dock piggare och orkade mer.
Emil älskade teaterföreställningarna som utspelade sig runtom på olika ställen i parken: Katthult, Villa Villerkulla, Mattisborgen, Karlssons tak, Körsbärsdalen, Junibacken mm. Alma var inte alls intresserad av att titta på föreställningarna (hon orkade inte sitta still hela tiden), utan det hon uppskattade mest av allt det var rutchkanorna som fanns hos Karlsson.
Vi hade hyrt stugor på campingen som ligger precis intill. Där tillbringade vi kvällen i vår stuga allihop. Trångt, men så mysigt! Andra dagen var det ännu bättre väder, solen tittade fram och det blev riktigt varmt. Rekomenderar att man är där i två dagar då det är en stor park med mycket att se, och man slipper då stressa igenom parken.
Jag tror egentligen att Alma var på gränsen till för liten för Astrid Lindgrens Värld, hon uppskattade inte skådespeleriet eller figurerna, för henne var lekparkerna det stora nöjet. Det kändes däremot som om Emil var i en bra ålder. Man uppskattar och tar till sig olika saker i olika åldrar. Men det fanns verkligen något för alla. Från de minsta till de lite större. Jag frågade Emil om han ville åka till Astrid Lindgrens värld någon mer gång. Han tittade på mig som om jag vore lite konstig och svarade: Men... det är klart jag vill!!

Tack Sofia, Patrik, Wilma, Sixten o Tuva för två fantastiska dagar :) Å tack för i lördags oxå!

Bilder kommer senare.

8 kommentarer:

 1. Det lät som ni hade en toppenresa! Mysigt! Ringde er tidigare idag, inget svar, fullt upp antar jag. Men vi hörs snart ändock! Hoppas ni mår bra! Massa kramar från oss! M, S och J

  SvaraRadera
 2. Hej Sara :) Ja, vi hade det verkligen kanon. Förutom att Wilma var sjuk då förstås. Idag har jobbat dag, o när jag kom hem var jag helt slut av någon konstig anledning eftersom det inte var särskilt stressigt på jobbet. Var ute o gick nu på kvällen, o nu känns det bättre. Hör av mig imöra. Kramar från mig till er!!

  SvaraRadera
 3. TACK själva, det var helt super! ...Ja förutom att W var sjuk! Men det får vi göra om nästa år, samma tid, samma plats!

  Kram S.

  SvaraRadera
 4. Yes!! Självklart gör vi om det nästa år :) Vi är på!!

  SvaraRadera
 5. Det låter mysigt! Har bara hört gott om ALV men har aldrig varit där själv... än :) Kanske inte så konstigt när man inte har barn? =)

  Kramisar

  SvaraRadera
 6. Vad kul ni måste haft det. Astrid Lindgrens värld är verkligen toppen.
  Kul att jobba med dig på tisdag natt.
  Ses då
  kram

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag och min sambo har en tomt som vi ska bebygga med något lämpligt fint hus. Det är ju en hel djungel med vilken husleverantör man ska välja. Sökte lite på JB-villan och hittade därför hit via något kommentarsfält :) Som jag förstår har ni byggt med just JB-villan? Tänkte höra hur ni har upplevt dem, om ni är nöjda? De verkar ju inte jobba som många andra med huskataloger utan jag antar att man presenterar ett hus man önskar och de ritar efter önskemålen. Stämmer det? Hur ligger de i prisklass, är de prisvärda? Väljer man golv, kök utifrån något standard sortiment eller kan man välja själv? Nu blev det många frågor men du får hemskt gärna maila mig om du har lust att svara. Det skulle jag vara evigt tacksam för.

  Mvh Josefin
  jo_se_fin@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Det låter som att ni har haft det jättekul! Vi har också varit där och det var toppen. Kramar Malin

  SvaraRadera