torsdag 23 juli 2009

"Det gick en smula för fort"
















Ja, det var så Emil beskrev åkturen i Bläckfisken på Grönan. Mer info senare i inlägget...

Vad gött det är med semester, att bara vara. Det har varit en blandad kompott på upplevelser och utflykter, och de flesta har varit roliga och innhållsrika!

En regnig dag åkte barnen, jag, Johanna, Sofia, Erika m barn till Lidköping o gick på "Barnens hus" (eller vad det hette?). Det var förstås ett hus som gick i barnens tecken, väldigt enkelt gjort vad gäller inredning och leksaker, men ibland behöver det inte vara så avancerat för att barnen ska tycka att det är kul.

Vår första semestervecka innehöll en hel del äventyr. Vi var på Kolmården, och det var vi väldigt imponerade av. Det var så välordnat och bra organiserat. Vi hade tur och fick se det flesta djuren på nära håll. Vi åkte på bilsafari, och sedan gick vi i parken där vi upplevde Bamselandet, Tiger World, Delfinariet, Delfinexpressen, Apariet, Savannen mm. Vi bodde på hotell i Norrköping för att nästa morgon åka till Stockholm och min syster yster.

Stockholms-vistelsen startade med ett IKEA-besök, där vi mötte upp Sara. Tänk att man alltid hittar så mycket bra saker där, på IKEA;-)

Vi var på Helens Krog på Mariatorget på kvällen, de är ju bland annat kända för att de har så otroligt stora portioner. Trots detta kunde inte Sara låta bli att beställa dessert! Så vi rullade i princip ut därifrån belåtna och väldigt mätta.

Emil fick bestämma aktivitet dagen därpå - Junibacken blev hans val. Just nu har de en Elsa Beskow-utställning/värld där. Mycket fint! På kvällen blev det grill med Sara o Johan.

På fredagen stod det Grönan på schemat. Dit gick vi tillsammans med Magnus, Mikela och Cornelia. Barnen åkte en hel del själva. De hade åkband och kunde springa runt på barnområdet mellan de olika åkatraktionerna alldeles själva medan vi satt på en restaurang precis intill. Emil o Cornelia var mäkta stolta när de då och då kom och sa hej till oss, det är ju ganska stort att få gå runt på Grönan helt själva! Vid ett tillfälle åkte de Bläckfisken. När de hade åkt 3 gånger på raken gick vi för att möta dem, då kommer Cornelia springade mot oss och säger "Emil har spytt!" Jag tar mig till Emil som var alldeles grå i ansiktet. "Mamma, de frågade i högtalaren om vi ville ha mera fart, och vi skrek JA, men det gick nog en smula för fort" Så kan det gå! Vi fick inhandla nya kläder till Emil, t-shirt + trekvart-shorts med Gröna Lund-tryck. Kan tillägga att jag åkte en hel del själv oxå.

Vi har även hunnit med släktträff med Göstas systrar + familjer.
I måndags firade vi min barndomsvän Malin som fyllde år. Först fikade vi hemma hos hennes föräldrar, sedan åkte vi till Malin och Claes fina sommarstuga där barnen kunde bada! Mysigt!
Var hos Knutte och Åsa häromkvällen - jättetrevligt!

Kram

2 kommentarer:

  1. Det låter som om ni hade en jättetrevlig semester i Stockholm iallafall, hoppas ni är nöjda. Det var synd att vi inte fick träffas, jag saknade dig på släkträffen i skärgården!

    Kram

    Håkan

    SvaraRadera
  2. Ja, Håkan, Stockholm var som alltid väldigt mysigt. Trist att jag inte hade möjlighet att vara med hos Kersitn o Robban. Men vi kanske ses på släktslaget?
    Kramar
    Terése

    SvaraRadera